/  iulie 31, 2021/ Organizare nunta

Nunta de zi este un concept mai rar intalnit pe meleagurile sudice romanesti, insa incepe sa prinda din ce in ce mai mult. Sa fie de vina influentele de peste ocean, tocmai din America sau mai aproape, din Ardealul nostru? Pentru ca acolo petrecerea nuntii are loc ziua in amiaza mare iar mirii chiar isi pot petrece noaptea nuntii singuri.

Plusuri pentru nunta de zi

In primul rand tonusul invitatilor si mai ales al mirilor va fi mai bun deoarece acestia nu vor mai fi obositi. Chiar daca stim ca in seara respectiva vom merge la nunta tot ne planificam diverse activitati si nu reusim sa ne odihnim suficient.

In timpul zilei putem servi masa fara a avea senzatia de disconfort pe care o ai atunci cand mananci mult noaptea. Si asta deoarece corpul nostru este obisnuit samancam ziua si sa dormim noaptea.

Poti face niste fotografii de nunta deosebite, beneficiind de lumina naturala. La asfintit soarele scalda pamantul intr-o lumina blanda, imbracand lucrurile cu caldura sa.

Invitatii nu se vor mai grabi sa plece devreme pe motiv ca „maine ma duc la serviciu”. Astfel vei avea localul plin pana la sfarsitul evenimentului.

A doua zi ne vom simti cu totii mai bine pentru ca vom reusi sa ne odihnim ceva mai bine. Iar daca este vorba de o nunta de duminica orele in plus de somn sunt binevenite.

Minusuri pentru nunta de zi

Unii invitati s-ar putea simti stanjeniti de lumina zilei si ar putea crede, influentati de prejudecati, ca nu se pot distra la fel de bine. Dati-le putin timp si veti descoperi impreuna ca si ziua te poti distra la nunta. Mai ales daca ai o formatie nunta buna care va intretine atmosfera.

Mirii trebuie sa se trezeasca dimineata, programarile pentru coafura mireasa si alte activitati vor fi mai devreme. Si cununia religioasa va fi mai devreme pentru ca in jur de 14-15 va trebui sa sa va intampinati invitatii.

Cum poti profita de nunta de duminica

avantaje organizare nunta de zi duminica

Restaurantele au inceput sa se adapteze acestei tendinte si vin cu oferte pentru organizarea nuntii duminica. Astfel poti reduce costurile cu restaurantul pana la 25 – 30% fata de o nunta sambata seara. In plus iti cresc sansele ca restaurantul preferat sa fie liber in ziua nuntii.

Reduceri de pret poti primi si de la fotograful de nunta, care fiind liber duminica iti poate face un discount. Daca ti-ai dorit o cabina foto la nunta ta, duminica o poti obtine la un pret mai bun duminica.

Cum a fost pentru noi, Mirage Band, nunta organizata ziua

Vara aceasta am avut ocazia sa cantam la o nunta de duminica organizata ziua. Am mai fost la nenumarate nunti duminica de-a lungul anilor. De data aceasta a fost diferit pentru ca petrecerea a inceput in jurul orei 14. Evident a trebuit sa ajungem mai devreme pentru instalara echipamentului de sonorizare, a instrumentelor, a scenei, a luminilor si altor efecte speciale.

Insufletiti parca si de frumusetea restaurantului – Padurile Regale, Corbeanca – invitatii s-au acomodat destul de repede cu atmosfera de petrecere. Si am tinut-o asa toata dupa-amiaza, pana seara tarziu cand a trebuit sa ne luam ramas-bun de la miri.

Pentru noi a fost o experienta placuta sa participam la o nunta de zi duminica. Ne-am simtit fantastic alaturi de miri si invitatii lor, profitand cu totii de energia pe care o ai in timpul zilei. Luni am inceput ziua mult mai devreme fata de alte zile de luni cand ne intorceam dimineata de la nunta, spre bucuria celor mici.